Notes.na.6.tygodni 106 (2016): Różnice pomiędzy wersjami
Z Katalog.Czasopism.pl
(Utworzył nową stronę „Przejdź do Notes.na.6.tygodni lub Spisy treści 2016<br /> okładka numeru 1 (15) 2016...”) |
|||
Linia 21: | Linia 21: | ||
− | |||
'''Ponadto:''' | '''Ponadto:''' | ||
Linia 28: | Linia 27: | ||
BĘDZIE TYLKO GORZEJ | Alek Hudzik | BĘDZIE TYLKO GORZEJ | Alek Hudzik | ||
USUŃ POEZJĘ | Rozdzielczość chleba | USUŃ POEZJĘ | Rozdzielczość chleba | ||
+ | |||
+ | [[Kategoria:Spisy treści 2016]] |
Aktualna wersja na dzień 17:48, 24 maj 2017
Przejdź do Notes.na.6.tygodni lub Spisy treści 2016
Postawy radykalne: ZIEMIE NICZYJE SIECI / O zakończonej tragicznie historii walki amerykańskiego haktywisty Aarona Swartza z wymiarem spawiedliwości – na podstawie rozmowy z Pawłem Krzaczkowskim, Sławkiem Wojciechowskim i Krzyśkiem Cybulskim, twórcami opery multimedialnej Aaron S. – pisze Magda Szalewicz
Praktyki kuratorskie: MINISTERSTWO SZCZĘŚCIA PŁYNIE PO SPREWIE / Subiektywny przewodnik Sebastiana Cichockiego po 9. edycji Biennale w Berlinie.
Redagowanie rzeczywistości: SPRYCIARZE KONTRA PECHOWCY / Z Olgą Drendą, autorką książki Duchologia polska. Rzeczy i ludzie w czasach transformacji, rozmawia Magda Roszkowska
Praktyki artystyczne: WARSZAWA STOLICĄ KONCEPTUALIZMU / Z artystą wizualnym Rafałem Bujnowskim na chwilę przed otwarciem wystawy Maj 2066 rozmawia Szymon Żydek
Ekonomia kultury: OZNAKI DOBREJ PROFESJONALIZACJI / Z dr. hab. Markiem Rymszą, redaktorem naczelnym kwartalnika „Trzeci sektor”, o przyszłości organizacji pozarządowych rozmawia Bogna Świątkowska
Eksperymenty twórcze: PODGRYZANIE OD ŚRODKA / Z autorem słuchowisk i rysownikiem Bartoszem Zaskórskim rozmawia Magda Roszkowska
Praktyki artystyczne: NIEZŁE HALO / Z laureatem tegorocznej edycji Artystycznej Podróży Hestii, Piotrem Urbańcem, rozmawia Marta Królak
Raport: MIEJSKIE AUTONOMIE
Ponadto:
RECENZJE LEKTUR NOWYCH I STARYCH | Kurzojady (Olga Wróbel i Jakub Zgierski) MUZEUM DIZAJNU | Magdalena Frankowska BĘDZIE TYLKO GORZEJ | Alek Hudzik USUŃ POEZJĘ | Rozdzielczość chleba