(op.cit.,) 1 (43) 2012
Z Katalog.Czasopism.pl
Przejdź do (op.cit.,) lub Spisy treści 2012
Co wy tam gotujecie? O antropologicznych badaniach nad jedzeniem
Renata E. Hryciuk, Joanna Mroczkowska
Zbyt długa osiadłość Nitusiamów
Siegbert Wolfgang Schwarzenfuss
Miasto. Mięso. Metonimia
Justyna Chmielewska
Jeden walczy pod Maratonem, drugi w jadalni
Marta Hekselman
Wiesz, kobieta jest jak ciasto
Katarzyna Król
Fairtrade bez usprawiedliwień
Anna Kuszkowska
Lokalna zmiana
Dominika Potkańska, Jacek Wajszczak
Slow food to my
Magdalena Marek rozmawia z Łukaszem Klesykiem
Jedzenie inspiracją artystyczną. O food designie
Lila Religa
Kryzys lat 80. w polskiej kuchni
Katarzyna Stańczak-Wiślicz
Klisze: kury
Ignacy Srączek, Tadeusz Strączek
Starbucks, cafe blanc i kawa od ulicznego sprzedawcy
Magdalena Nowaczek-Walczak
Autentyczność na talerz
Magdalena Góralska
Czy na pewno chcemy oscypka?
Urszula Klimut
Karp po zydowsku w wannie
Joanna Mroczkowska
Biedronka. Kasztelan, Szpachla. Viceroye
Ignacy Strączek
Smaczniejsze cudze. Opowieści z chodzenia na i do
Krzysztof Siejkowski
Czekając na męża z obiadem
Zofia Bon
Kasza z owocami po biurowemu. Etnolog w kuchni
Krzysztof Cibor
Halal i koszer, czyli problemy nie tylko z francuskim menu
Jacek Wajszczak
Komiks Okropne Historie
CBR