Nasza strona internetowa używa plików cookie (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych. Każdy ma możliwość wyłączenia plików cookie w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

(op.cit.,) 1 (43) 2012

Z Katalog.Czasopism.pl

Przejdź do (op.cit.,) lub Spisy treści 2012


okładka numeru
1 (43) 2012

Co wy tam gotujecie? O antropologicznych badaniach nad jedzeniem

Renata E. Hryciuk, Joanna Mroczkowska


Zbyt długa osiadłość Nitusiamów

Siegbert Wolfgang Schwarzenfuss


Miasto. Mięso. Metonimia

Justyna Chmielewska


Jeden walczy pod Maratonem, drugi w jadalni

Marta Hekselman


Wiesz, kobieta jest jak ciasto

Katarzyna Król


Fairtrade bez usprawiedliwień

Anna Kuszkowska


Lokalna zmiana

Dominika Potkańska, Jacek Wajszczak


Slow food to my

Magdalena Marek rozmawia z Łukaszem Klesykiem


Jedzenie inspiracją artystyczną. O food designie

Lila Religa


Kryzys lat 80. w polskiej kuchni

Katarzyna Stańczak-Wiślicz


Klisze: kury

Ignacy Srączek, Tadeusz Strączek


Starbucks, cafe blanc i kawa od ulicznego sprzedawcy

Magdalena Nowaczek-Walczak


Autentyczność na talerz

Magdalena Góralska


Czy na pewno chcemy oscypka?

Urszula Klimut


Karp po zydowsku w wannie

Joanna Mroczkowska


Biedronka. Kasztelan, Szpachla. Viceroye

Ignacy Strączek


Smaczniejsze cudze. Opowieści z chodzenia na i do

Krzysztof Siejkowski


Czekając na męża z obiadem

Zofia Bon


Kasza z owocami po biurowemu. Etnolog w kuchni

Krzysztof Cibor


Halal i koszer, czyli problemy nie tylko z francuskim menu

Jacek Wajszczak


Komiks Okropne Historie

CBR